24 Temmuz 2010 Cumartesi

LYS Siteleri

Lys Tercih sonuçlarının kalbi LYS Yerleştirme Sonuçları sayfasında yer alacak.

ÖSS Yerleştirme sonuçları sayfasınada göz atabilirsiniz.

9 Temmuz 2010 Cuma

LYS Sonuçları son gün 15 Temmuz

Lisans Yerleştirme Sınavları'nın (LYS) sonuçları 15 Temmuza kadar açıklanacak.

Sınavı düzenleyen Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, yaptığı açıklamada, Fen Bilimleri Sınavı ile LYS'nin tamamlandığını belirtti. Sınavın sorunsuz geçtiğini ifade eden Yarımağan, geçen hafta sonu gerçekleştirilen sınavların değerlendirmesinin sürdüğünü, dün ve bugün yapılan sınavların değerlendirmesine de başlayacaklarını kaydetti.

YARIMAĞAN’IN AÇIKLAMASI

Yarımağan, sınav sonuçlarını 15 Temmuza kadar açıklamayı planladıklarını bildirdi.

Sonra ise tercihler yapıldıkdan sonra LYS tercih sonuçları heyacanı öğrencileri alacak.

5 Temmuz 2010 Pazartesi

LYS Sonuçları Tarihi

Adaylar 2010 LYS sonuçlarının ne zaman açıklanacağı konusunda da meraklı.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, hafta sonu ilk oturumları yapılacak Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarının 10-15 Temmuz arasında açıklanacağını duyurdu.

Sonuçların ilan edilmesiyle adayların tercih işlemine başlayacaklarını belirten Yarımağan, sınav sonucunda oluşacak minimum puanların bölüm tercihi yapmak için çok sağlıklı olmayacağını, adaylara yardımcı olmak için geçen yılki taban puanları bu yıla uyarladıklarını bildirdi.

İlk kez uygulanacak LYS hakkında bilgi veren ÖSYM Başkanı, LYS'nin bir sıralama sınavı olduğunu vurgulayarak, "Bu sistem bilenle bilmeyeni daha iyi ayıracak." dedi. Bütün adayların matematik sorularını cevaplaması gerektiğini ifade eden Yarımağan, "Sosyal bilimcilere de matematik gerekli. Çünkü sosyoloji, psikoloji gibi alanlarda da belirli ölçüde matematik lazım." diye konuştu. ÖSYM Başkanı, LYS'de soruların yüzde 20'sini doğru cevaplayamayan adayların 180 puan alamayacağına dikkat çekerek, şunları kaydetti: "Yüzde 20'yi geçen istediği yere girer mi, kesinlikle değil ama yüzde 20'yi geçen aday girebilecek birkaç yer bulabilir." Yarımağan, ağırlıklı ortaöğretim başarı puanlarının (AOBP) sınav sonucuna etkisi hakkında ise şunları aktardı: "Adaylardan birinin AOBP'si 500, diğerinin 400 ise arada 100 puan fark varsa, aynı programa yerleşmek için AOBP'si 400 olan bir adayın diğerine göre soruların yüzde 4'ünü daha fazla yapması lazım. Örneğin AOBP'si 500 olan aday soruların yüzde 80'ini yaparak giriyorsa, 400 olan soruların yüzde 83,75'ini, yüzde 84'ünü yaparak